DOELSTELLINGEN

SCHOOL

'T MARGREETJE

DOELSTELLINGEN

Het doel van de Ouderraad van de Sint-Margaretaschool Knokke-Heist is de leefbaarheid in en rond de school te optimaliseren zodat iedereen (leerlingen, ouders, leerkrachten en directie) zich goed voelt. De Ouderraad probeert de school te ondersteunen maar moeit zich niet met zaken van pedagogische aard. Daarvoor staan directie en leerkrachten ter uwer beschikking. We proberen een daadwerkelijke financiƫle steun te bieden aan de school zodat de dromen van kinderen, ouders en leerkrachten werkelijkheid kunnen worden. Daarom is de Ouderraad ook steeds op zoek naar activiteiten die geld in het laatje brengen.

Enkele voorbeelden van wat de Ouderraad de afgelopen jaren realiseerde met de financiƫle opbrengsten: aankoop klapstoelen en receptietafels, logo voor het MOS-project (Milieuzorg Op School), reistassen voor de sneeuwklassen, inrichting opvangklas, speelboot speelplaats P. Parmentierlaan, basketbaldoelen speelplaats P. Parmentierlaan, prieel speelplaats Sportlaan, muziekinstallatie, computers, fluo veiligheidsjasjes.

Jaarlijks verzorgt de Ouderraad ook deze acties: geschenken Sinterklaas, oliebollenbak op de carnavalnamiddag, woordenboek voor de leerlingen van het 6de leerjaar, fietshelmen voor de leerlingen van het 4de leerjaar, receptie voor de eerste communicantjes en hun familie.

Het bestuur van de Ouderraad bestaat uit 10 leden. Ieder bestuurslid:

engageert zich om op de bestuursvergaderingen en algemene vergaderingen aanwezig te zijn en doeltreffend mee te werken aan de doelstellingen van de ouderraad;

helpt zoveel mogelijk mee met de organisatie van de activiteiten;

staat open voor de opmerkingen en bekommernissen van de ouders en deelt deze mede in de bestuursvergaderingen teneinde zo vlug mogelijk een oplossing na te streven.